Heb jij het al begrepen

Onveranderbaar

Beste lezers,

Soms lees je iets waar je goed over moet nadenken. Daar hebben meer mensen last van, zo heb ik begrepen. Staat er een stukje in de krant dan kun je soms zien aan de reacties wie het wel en niet heeft begrepen. Daar hebben schrijvers soms de handen vol aan om dingen nader te moeten toelichten. Een reactie is altijd een kopie van wat je denkt en wat je denkt is vaak een samenraapsel van emoties, intelligentie, of van beide. 

“Zo zijn er dus twee dingen die niet meer kunnen worden veranderd: de belofte van God en de eed van God. Bovendien kan God niet liegen. Dus als we naar Hem toevluchten om gered te worden, weten we zeker dat we op Hem kunnen vertrouwen. De zekerheid dat Hij ons zal redden is als een anker voor onze ziel. Daarmee zijn we verbonden met God Zelf, achter het gordijn in de hemelse tempel” Hebreeën 6:18-19 BB.

Hoewel het nieuwe jaar al een aantal dagen onderweg is, zal het voor sommigen van ons toch moeilijk zijn om de draad van het leven vast te houden. Misschien draag je de tegenslagen van het oude jaar als littekens met je mee. En daar bestaat geen plastische chirurgie voor. En er bestaat ook niet zoiets als een ‘innerlijk gummetje’ waarmee je alle pijn kunt wegpoetsen, waaraan je liever niet meer herinnert wilt worden. Nee, velen van ons zullen er als een berg tegenop zien. 

En toch, hoe je gevoelens er ook uitzien, er staat weer een ‘heel jaar’ op ons te wachten. Een jaar met 365 dagen. Dagen die voor de één anders zullen verlopen dan voor de ander, dat besef ik me maar al te goed. Maar hoe jij je ook voelt, vergeet nooit dat God achter je staat. Hij moet je misschien even een duwtje geven om je over de drempel van je pijnlijke gevoelens heen te helpen. Maar besef wel dat Hij met je meegaat. Dat God de Vader er is om je in de dagen die komen Zijn liefde met jou te delen. Hij heeft wél aandacht voor jou levensomstandigheden. Het is alleen de vraag of jij dit alles in Zijn handen wilt leggen. Of je Hem durft te vertrouwen. 

Mag God je enige hoop zijn. Mag Jezus je Persoonlijke Bescherm Heer zijn? Durf je tegen Hem te zeggen, ‘Alleen bij U voel ik mij veilig?’ En durf je Hem dan ook te danken voor de nieuwe kansen die Hij je geeft? Mag Hij je Redder zijn? Misschien vraag ik nu wel veel te veel, maar mijn verlangen is, dat het je goed gaat, dat je vrede kunt hebben ondanks de omstandigheden. Want God is toch onze enige hoop? Ook in die verschrikkelijke Corona tijd.

Waar ligt jouw anker?

In de moeiten en de zorgen van dít leven, óf in de zekerheid van het toekomstige Leven? Mijn wens voor jou is: dat jij je verbonden zult weten met God de Vader, door Jezus die ons Anker van hoop en zekerheid is. 

Als je dit alles begrepen hebt dan ben je een hoopvol mens, Dan ga je… Dan kun je… Dan vertel je…

  • Dan ga je dit met anderen delen.
  • Dan kun je een medemens opzoeken.
  • Dan vertel je hen zoveel Goed Nieuws.


Voor u geschreven: Fred IJzerman
Dit artikel wordt auteursrechtelijk beschermd door; © Aresko.nl

Datum gemaakt: 26-1-2021
Versie: 3
  • Waardering
  • Hoeveel sterren geeft u dit artikel?