• Waardering
  • Hoeveel sterren geeft u dit artikel?

  Gebed

  Dit is een serie studies over het gebed welke ik jaren geleden heb mogen volgen via de Bijbelstudies van 'Jong en vrij'.

  Bidden waarom eigenlijk? Sommigen van ons zullen zeggen; ‘ik leef toch elke dag met de Heer’, waarom zou ik dan tijd apart zetten om te bidden? Maar wees eens eerlijk, vindt je dit een goed argument? In de praktijk van het leven komen er allerlei indrukken op je af en beleef je dingen die je beïnvloeden. En staan we wel zo sterk in onze schoenen als we zeggen?

  “Nood leert bidden”, is een uitspaak die elke keer weer bewijst dat we niet zonder ‘stille tijd’ kunnen! De tegenstander is slimmer dan je denkt. Want je kunt niet de hele dag geconcentreerd en waakzaam zijn, zonder je te wapenen, zie Efeziërs 6:10-20. Gebed is iets fundamenteels in het leven van iedere christen. Als je ervaart dat je geen weerstand kunt bieden aan de velerlei verleidingen dan denk ik dat dit alles te maken heeft met het feit dat je niet of nauwelijks in gebed bij Hem bent.

  Leer Momenten

  • Hier kun je leermomenten lezen, studies die je prakties kunt toepassen. Het zal een zoektoecht worden dat ons meeneemt door de hele Bijbel heen. Momenten die de een meer zullen aanspreken dan de ander. We zijn niet allemaal aan elkaar gelijk in overtuiging en geestelijke groei. Maar één ding zal centraal staan, het vernieuwende en verlossende werk van Jezus Gods eigen Zoon.

  • Het zou fijn zijn als hier recties op komen in de vorm van een kort getuigenis, dat bij goedkeuring op deze site geplaatst zal worden. Dus heb jij een getuigenis wat aansluit bij deze leermomenten, dan zien we dit graag tegemoet.

  We hopen dat je hierdoor dat zult ontvangen, wat je voor nu nodig hebt.

  Heb je andere vragen laat het ons weten.  

   

  Thema Meditatie

  Deze Thema Meditaties kun je gebruiken voor een heel jaar Bijbel lezen.

  De Psalmen

  Wie kent ze niet, de psalmen. En voor velen zal: “de Heer is mijn herder” wel het meest bekende zijn. De psalmen, een bijbelboek midden in de Bijbel. Er wordt veel gebruik gemaakt van de psalmen en dat komt omdat ze heel het menselijke bestaan omvatten. Alle hoogte en diepte punten van ons leven zien we hierin weerspiegelt. Het is eigenlijk een bundel van 150 poëtische liederen over het leven van Israël als volk van God. We worden geconfronteerd met de lach en de traan, met de jammerklacht en de hoop. Het is een tijdloos boek en daarom het meest gelezen deel van de Bijbel.

  Weekthema

  Lees hier alle gepubliceerde weekthema's terug.

  Het werk wat wij doen daar beleven we veel plezier aan, maar ook is het een geweldige zegen van God Die ons meeneemt door Zijn verhalen. En juist die verhalen, veelal verpakt in lessen, vermaningen, profetische aanwijzingen en zoveel meer, zullen ons helpen antwoorden te vinden voor ons leven. Daarom doe ik dit werk en breng vele uren met God door zoekende wat Zijn wil is met deze site. Elke keer wanneer ik bezig ben om mijn eigen zoektocht voort te zetten, dan voelt het alsof ik er zelf bij ben geweest.
   
  Dit hopen we ook voor onze lezers, dat je erbij betrokken wordt. Dat je zult ontdekken dat het ook over jou gaat. Best lezer, misschien ben je een zoeker, een Kind van God, of vertel ik je niets nieuws, hoe dan ook, we hopen dat onze inspanningen je zullen bemoedigen, zodat je je elk moment van je leven Jezus Christus zult ontmoeten. Want als je samen met Hem in Het Woord van God bezig bent zal Hij je leiden om al ZIJN verhalen te vertalen naar je geest, ziel en lichaam. Dan zul je een leven leiden dat God de Vader voor jou heeft bestemd.

  In Hem verbonden, Fred IJzerman.

  Feestdagen