Elke morgen staan we er weer, voor de spiegel. Dan moeten we er weer tiptop uitzien. Maar de constatering of je er wel goed uitziet kan voor sommigen een moeilijk verhaal zijn. Ze brengen dan ook veel tijd door met het kijken in de spiegel. En met dat de tijd verstrijkt groeit de ergernis omdat ze vinden dat het er niet uit ziet. Maar ja je moet op tijd komen, dus ga je met een ontevreden gevoel over jezelf op weg. En wanneer je op je bestemming bent aangekomen voel je dat iedereen naar je kijkt.

  Iemand heeft eens gezegd: ‘Ware schoonheid zit van binnen’. Maar ja, dat zie je niet wanneer je in de spiegel kijkt. Daarom is het goed om eens op een andere manier naar jezelf te kijken. En dan is de vraag; ‘Hoeveel denk je dat je waard bent’, heel belangrijk. Wij mensen hangen soms het ‘verkeerde prijskaartje’ aan ons leven, terwijl we veel meer waard zijn! In PSALM 8 staat iets waar je maar eens goed over moet nadenken.

  “Zie ik de hemel, het werk van uw vingers, de maan en de sterren door u daar bevestigd, wat is dan de sterveling dat u aan hem denkt, het mensenkind dat u naar hem omziet” PSALM 8:4-5.

  Nu kunnen we ons zelf afvragen hoe het mogelijk is dat God zich kan interesseren voor mensen die Hem telkens teleurstellen. Wel, dat heeft alles te maken met dat ‘prijskaartje’. Want we kunnen onszelf wel afprijzen, maar God denkt daar heel anders over. Maar om dit te ontdekken moet je net als de Psalmmist eens omhoog kijken. Dan zie je heel andere zaken. Dan zie je licht, grootsheid en de kracht van het universum. Dan zie je de majesteit van God. En wanneer je hiermee geconfronteerd wordt, dan zeg je, ik kan; “maar niet begrijpen dat U zich bekommert om een klein en nietig mens. Dat U werkelijk aandacht voor hem hebt” PSALM 8:5 HB.

  Wat dit met ons getuigenis te maken heeft, alles. Het is niet verkeerd om je ‘klein en nietig’ te voelen, dat kan heel genezend zijn. Dat zal je weer met beide benen op de grond doen staan. Dan kun je weer terugkeren in Gods realiteit. Want hoe je ook over jezelf denkt, God kent je een veel grotere waarde toe dan wie ook. Daarom wil Hij dat we dat negatieve getuigenis over onszelf zullen wegdoen. Ja, ik weet wel dat je zomaar door mensen aan de kant kunt worden geschoven, wij doen elkaar soms zo maar in de uitverkoop, weg is weg.

  Maar begrijp me goed, zo is God niet. Hij wil dat negatieve ombuigen tot een positief getuigenis. Dat je gaat begrijpen dat je hemelse Vader je heel waardevol vindt. In het eerste hoofdstuk van de Bijbel staat al over jou en mij geschreven. Daar lezen we dat wij het beeld van de Schepper dragen. Zie GENESIS 1:26-27. Kijk, dat is de reden dat God altijd naar je zal omzien. Voor Hem ben je niet afgeschreven. Hoe je leven er ook uitziet, God wil dat je begrijpt dat je voor Hem heel belangrijk bent. Hij wil dat je afrekent met alle gevoelens van ‘waardeloos zijn’, want je bént waardevol. Dat mag je getuigenis zijn!

  Ik zou zeggen; ‘Kijk eens wat vaker in de spiegel van je Hemelse Vader’, dan zie je er vast veel beter uit. En die spiegel zegt David; “dat is het werk van Uw vingers”. En wanneer je in Die spiegel kijkt, zul je weten dat je een ander mens bent, wat een geweldig getuigenis zul je dan hebben. God had in Jezus Christus, alles voor jou over. Dank Hem maar voor de spiegel waar jij en ik ons voor altijd in mogen bekijken. Vgl. 1 CORINTHIËRS 13:12. Besef je nu welk prijskaartje er aan jouw leven hangt? Wat een getuigenis!

  Voor meer studie

  Maandag

  Psalm 27:1

  Voor wie zou ik bang zijn

  Dinsdag

  Lucas 12:32

  Vrees niet, kleine kudde

  Woensdag

  Psalm 8:4-5

  Zie ik de hemel

  Donderdag

  Matthéus 6:33

  Zoek liever eerst

  Vrijdag

  1 Petrus 1:8

  U hebt hem lief

  Zaterdag

  1 Johannes 5:21

  Wees op uw hoede

  Zondag

  Jesaja 55:8-11

  Te volbrengen wat ik gebied

  Maandag

  Hebreeën 12:22-24

  Bemiddelaar van een nieuw verbond

  Ik wens je een fijne dag, Fred

  • Waardering
  • Hoeveel sterren geeft u dit artikel?