Er zijn mensen die op afgelegen plekken wonen zonder telefoon of andere communicatie middelen. Zij hebben een bijzondere methode ontwikkeld om elkaar dingen te vragen, een boodschap door te geven of hulp in te roepen. Dit doen ze door naar elkaar te fluiten. Dit is een soort fluittaal dat over grote afstanden te horen is. Het blijkt al eeuwen in gebruik te zijn bij verschillende bevolkingsgroepen. Heel bijzonder. Maar er waren meer mogelijkheden. De indianen deden het met rook of trommel signalen. De scheepsvaart met morse en er zullen nog wel meer mogelijkheden zijn om elkaar te roepen in tijden van nood. Roepen is iets wat we van tijd tot tijd allemaal doen. Soms roepen we om hulp of omdat we in een geweldige nood verkeren.

  Maar welke methode gebruik je dan? De moderne natuurlijk, want je kunt iemand bellen, e-mailen of een sms’je sturen. En als ze dan tijd voor je vrij kunnen maken heb je geluk. Er zijn gelukkig veel fijne mensen die altijd bereid zijn om je te helpen. Maar er kunnen situaties zijn waarin ze je niet kunnen helpen. Wie trommel je dan op, of wie sein je dan in? Het is maar goed dat we in een land leven waar we naar professionele hulpverleners kunnen gaan. Maar ook deze mensen kunnen niet altijd onze diepste noden oplossen. Natuurlijk moeten we er ook zelf aan werken, maar wanneer je die mogelijkheid niet meer ziet zitten, wat dan? Dan maar roepen tegen een hemel die van koper lijkt? Of toch maar eens kijken of God tijd voor je heeft?

  Voordat je verder denkt, de hemel is niet van koper en God heeft altijd alle tijd voor jou. Dit klinkt misschien wat overbodig maar toch is het goed dat te beseffen. Want God moedigt ons altijd aan om tot Hem te roepen, dan kan het toch niet zo zijn dat speciaal voor jou de hemel van koper is? Nee, een liefdevolle Vader zal altijd luisteren. Maar de roep moet dan wel van jou uit gaan. Het moet wel je keuze zijn. En let dan eens op wat God zegt:

  “Omdat hij Mij zeer bemint, zal Ik hem bevrijden; Ik zal hem beschutten, omdat hij mijn naam kent. Roept hij Mij aan, Ik zal hem antwoorden; Ik zal in de benauwdheid bij hem zijn, Ik zal hem uitredden en tot ere brengen. Met lengte van dagen zal Ik hem verzadigen, en Ik zal hem mijn heil doen zien” PSALM 91:14-16 NBG.

  Wie beseft dat het leven kostbaar is zal tijd nemen om na te denken over de eeuwigheid. En je kunt je dan afvragen, ‘waar of hoe wil ik de eeuwigheid doorbrengen’? En welke stap kan ik nu op dit moment zetten om dichter bij dat doel te komen? Mag God een toevluchtsoord voor je zijn? Een schuilplaats waar je kunt schuilen voor de stormen van dit leven? Wil je je angsten verruilen voor de zekerheden die alleen God in Christus Jezus jou kan geven? Durf je God te vertrouwen in al je omstandigheden? Vertrouwen in God zal nooit beschaamd worden want: “Zo staat het ook in de Boeken, ieder die op Hem vertrouwt, zal niet teleurgesteld worden” ROMEINEN 10:11 HB.

  Ik kan me voorstellen dat je al vele malen hebt geroepen naar hulpverleners, naar doktoren, naar je voorganger, je partner of je kinderen. Maar hun antwoorden, hun hulp kunnen je niet altijd verder helpen. En dan? Maar bij de pakken neer gaan zitten. Mogelijk nog wat rooksignalen versturen naar de alternatieve wereld en vervolgens omkomen in je eigen rook? Hoe kostbaar is jouw leven? Voor God was het kostbaar genoeg om Zijn zoon te geven voor al jouw nood. Om je te bevrijden van de gevolgen van deze gevallen schepping.

  Het enige wat je moet leren is, tot Hem te roepen. Zeg nu niet jij hebt makkelijk praten je moest eens weten, gedeeltelijk heb je daar gelijk in. Maar ik weet wél waar ik het over heb. Ook ik ga een weg van ziek zijn en moeite hebben met het leven. En dan dank ik God de Vader die me elke keer weer laat zien wat roepen betekent. Dan roep ik niet uit boosheid of van pure frustratie, nee, dan roep ik omdat Hij mij geroepen heeft tot behoudenis en eeuwig leven. Tot geluk en vrede en dat al mijn zonden vergeven zijn door het bloed van Jezus. Leer maar te roepen naar God en Hij zal je hart vullen met Zijn Aanwezigheid. Is dit niet het beste wat je je maar wensen kunt?

  “De HEER heb ik lief, hij hoort mijn stem, mijn smeken, hij luistert naar mij, ik roep hem aan, mijn leven lang” PSALM 116:1-2.

  (Is je het al opgevallen dat er in PSALM 91:14-16 een ‘IK zal’ voor elke dag van de week is?)

   

   

  Ik wens je een fijne dag, Fred

  Voor meer studie

   

   

  Maandag

  Efeziërs 4:3-6

  Eén God en Vader van allen

  Dinsdag

  Psalm 91:14-16

  Roep je mij aan

  Woensdag

  Kolossenzen 1:19-20

  Met zijn bloed aan het kruis

  Donderdag

  Jesaja 57:15-16

  Die het leven geeft

  Vrijdag

  Jesaja 53:10-11

  Offerde zijn leven voor hun schuld

  Zaterdag

  Psalm 28:6-7

  Ik werd geholpen

  Zondag

  Prediker 9:10

  Doe het met volle inzet

  Maandag

  Jesaja 45:24-25

  En zich gelukkig prijzen

   

  • Waardering
  • Hoeveel sterren geeft u dit artikel?